Η επιτυχημένη Σύνοδος οδηγεί το δολάριο υψηλότερα

Το αμερικανικό νόμισμα αλλάζει χέρια στα 110,495 γεν και το γεγονός ότι ενισχύεται, έναντι ενός «ασφαλούς καταφυγίου» όπως είναι το ιαπωνικό νόμισμα, αντανακλά την αισιοδοξία ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα οδηγήσει στην απομάκρυνση από τα πυρηνικά.

Κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων κινείται το δολάριο σε σχέση με το γεν, μετά την ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν και την υπογραφή «σημαντικού» εγγράφου.

Όπως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, η Σύνοδος πήγε καλύτερα από ότι περίμενε και αναμένει ότι η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης θα ξεκινήσει «πολύ, πολύ γρήγορα».

Η συνάντηση τους, βασικό γεγονός για τις παγκόσμιες αγορές, ήρθε μετά από μήνες προσβολών, εντάσεων και δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

Το αμερικανικό νόμισμα αλλάζει χέρια στα 110,495 γεν και το γεγονός ότι ενισχύεται έναντι ενός «ασφαλούς καταφυγίου» όπως είναι το ιαπωνικό νόμισμα, αντανακλά την αισιοδοξία ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα οδηγήσει στην απομάκρυνση από τα πυρηνικά.

Το ευρώ, στο 1,1789 δολάριο, σε στάση αναμονής δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η αγορά αναμένει να γίνουν ανακοινώσεις την Πέμπτη για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Η στερλίνα, ελαφρώς χαμηλότερα, στο 1,3370 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v