Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται 11 μονάδες βάσης, στο 1,38%, ενώ του 5ετούς κατά 6 μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 0,60%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται ανοδικά κατά 11 μονάδες βάσης, στο 1,18%.

Ισχυρές πιέσεις στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Ενισχύεται το ελληνικό κόστος δανεισμού στο trading της Παρασκευής, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και την ένταση Τουρκίας-Συρίας.

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Το περιστατικό διαγνώσθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ραγδαία η εξάπλωση του κορωνοϊού διεθνώς. Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Λιθουανία, Ολλανδία, Νιγηρία. Πρόωρα τα συμπεράσματα για φάρμακα που θεράπευσαν μεμονωμένους ασθενείς, σύμφωνα με το Κέντρο Λοιμώξεων Χέλμχολτς.

Στο μέτωπο της κλιμάκωσης της έντασης στην Ιντλίμπ της Συρίας, «η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή (προσφύγων) από την Ιντλίμπ στα σύνορά της», τόνισε ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σήμερα.

Ο Τσελίκ φάνηκε να προσπαθεί να ανασκευάσει με αυτή την τοποθέτηση δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τουρκικών κυβερνητικών πηγών, κατά τις οποίες η Άγκυρα αποφάσισε μετά την κλιμάκωση στην Ιντλίμπ να επιτρέπει πλέον σε Σύρους πρόσφυγες να περνούν από το έδαφός της προς χώρες της Ευρώπης.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ενισχύεται 11 μονάδες βάσης, στο 1,38%, ενώ του 5ετούς κατά 6 μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 0,60%.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού κινείται ανοδικά κατά 11 μονάδες βάσης, στο 1,18%.

Αντίθετη πορεία για τα γερμανικά και γαλλικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί 5 μονάδες βάσης, στο -0,60% ενώ του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου, με πτώση κατά 3 μονάδες βάσης, φτάνει στο -0,29%.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί 11 μονάδες βάσης, σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 1,18% ενώ του 2ετούς, με ίδια πτώση, περνάει κάτω από το 1%, στο 0,98%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v