Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα καλύτερα ήρθαν για το δολάριο αυτή την εβδομάδα

Σε χαμηλό μήνα κινείται το ευρώ, μετά τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του ιού -αλλάζει χέρια στο 1,07 δολάριο. Σταθερή η στερλίνα.

Τα καλύτερα ήρθαν για το δολάριο αυτή την εβδομάδα

Προς την καλύτερη εβδομάδα του Απριλίου κατευθύνεται το δολάριο, καθώς οι τιμές πετρελαίου, που υποχώρησαν σημαντικά, επιβαρύνουν τα νομίσματα που σχετίζονται με τα εμπορεύματα, ενώ ο διχασμός για το ταμείο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης ρίχνει τη σκιά του στο ευρώ.

Το δολάριο βρίσκεται κοντά σε υψηλό δυόμιση εβδομάδων έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενώ είναι 0,8% υψηλότερα σε εβδομαδιαία βάση. Καταγράφει επίσης κέρδη 3% έναντι της ευαίσθητης ως προς το πετρέλαιο κορώνας Νορβηγίας και 1% σε σχέση με το ευρώ.

Αντίθετα, σε χαμηλό ενός μήνα υποχώρησε το ευρώ την Πέμπτη, ενώ κινείται κοντά σε αυτό το επίπεδο και την Παρασκευή, αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε ταμείο έκτακτης ανάγκης ύψους ενός τρισ. ευρώ, αλλά άφησε τις λεπτομέρειες για αργότερα.

«Δεν έχουμε ιδέα πώς θα γίνει η χρηματοδότηση και δεν είναι πανάκεια για να σταματήσει η επικείμενη συρρίκνωση κατά 15% του ΑΕΠ», δήλωσε ο Chris Weston, επικεφαλής έρευνας της χρηματιστηριακής Pepperstone, στη Μελβούρνη.

Το ευρώ βρίσκεται στο 1,077 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,235 και το γεν στα 107,7 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v