Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχυμένο το δολάριο εν αναμονή εκλογών στις ΗΠΑ

Ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, κινείται 0,1% ανοδικά, στα 94,13. Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η τουρκική λίρα, στις 8,40 λίρες ανά δολάριο.

Ενισχυμένο το δολάριο εν αναμονή εκλογών στις ΗΠΑ

Ενισχύεται το δολάριο τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές, ενώ το νόμισμα στηρίζει και η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, προηγείται του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι δύο αντίπαλοι είναι αρκετά κοντά σε αρκετές πολιτείες, έτσι ώστε ο Τραμπ θα μπορούσε να λάβει τις 270 ψήφους που χρειάζεται για να κερδίσει το σώμα των εκλεκτόρων που καθορίζει τον τελικό νικητή.

Το ευρώ διατηρείται στο $1,164 δολάριο, η στερλίνα υποχωρεί 0,4% και φτάνει στο $1,289, το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, στα 104,80 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, κινείται 0,1% ανοδικά, στα 94,13.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, καθώς το κλίμα επιβαρύνεται από τις γεωπολιτικές εντάσεις και την πολιτική επιρροή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τουρκική λίρα χάνει 0,7% και η ισοτιμία διαμορφώνεται στις 8,4067 λίρες ανά δολάριο τη Δευτέρα. Το νόμισμα έχει χάσει σχεδόν 30% της αξίας του έναντι του δολαρίου φέτος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία είναι σε οικονομικό πόλεμο έναντι ενός «διαβολικού τριγώνου - επιτοκίων, ισοτιμίας και πληθωρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v