Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα 2% για τη στερλίνα από ιό και Brexit

Χάνει 2,3% και αλλάζει χέρια στο 1,325 δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ κινείται 1,4% χαμηλότερα, στο €1,08, και έναντι του γεν υποχωρεί 1%, στα 138,16 γεν ανά βρετανική λίρα.

Χτύπημα 2% για τη στερλίνα από ιό και Brexit

Πλήγμα δέχεται η βρετανική λίρα τη Δευτέρα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αντιμέτωπο με ανησυχίες για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, αλλά και με την αβεβαιότητα του Brexit.

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, η επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ, με αντικείμενο τη μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία. Τη σύγκληση της επιτροπής συγκάλεσε η γερμανική προεδρία, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων στην ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκός συντονισμός για το ζήτημα, μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν αξιωματούχους να υποδηλώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία του Brexit μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Η στερλίνα χάνει 2,3% και αλλάζει χέρια στο 1,325 δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ κινείται 1,4% χαμηλότερα, στο €1,08 και έναντι του γεν υποχωρεί 1,7%, στα 137,14 γεν ανά βρετανική λίρα.

Πτώση 0,6% για το ευρώ, στο $1,218, ενώ καθοδικά κινείται και έναντι του γεν κατά 0,4%, στα 126,04 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v