Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 3μηνου το δολάριο μετά τα πρακτικά Fed

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει, αλλά δεν υπάρχει ακόμη η πρόοδος που θα ήθελε να δει, έτσι ώστε να αλλάξει τη νομισματική πολιτική της. Στο $1,189 το ευρώ, στο $1,377 η στερλίνα.

Κοντά σε υψηλό 3μηνου το δολάριο μετά τα πρακτικά Fed

Κοντά στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων τριών μηνών βρίσκεται το δολάριο έναντι σημαντικών αντιπάλων του, αφότου τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι η μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου κινείται προς τη μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει, αλλά δεν υπάρχει ακόμη η πρόοδος που θα ήθελε να δει, έτσι ώστε να αλλάξει τη νομισματική πολιτική της. Πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αναμένεται να συνεχιστεί.

Ο δείκτης δολαρίου, που αφορά το δολάριο έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, βρίσκεται στα 92,57, μετά τα 92,844 που έφτασε κατά τη διάρκεια της νύχτας -ήταν το πιο υψηλό από τις 15 Απριλίου. Το ευρώ ενισχύεται 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,189 δολάριο, η στερλίνα χάνει 0,2% και βρίσκεται στο $1,377 ενώ το bitcoin κατηφορίζει 6,4%, στις 32.417 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v