Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο δολάριο με το επίκεντρο σε Fed και αγορά εργασίας

Το γεν έχει δεχθεί το μεγαλύτερο χτύπημα από τη δύναμη του δολαρίου την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μείνει πίσω στην αύξηση επιτοκίων. Το δολάριο διατηρείται στο €0,885 και στα 115,89 γεν.

Πιέσεις στο δολάριο με το επίκεντρο σε Fed και αγορά εργασίας

Ηπιες πιέσεις δέχεται το δολάριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να παίρνουν στήριξη από την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιο νωρίς. Το γεν έχει δεχθεί το μεγαλύτερο χτύπημα από τη δύναμη του δολαρίου την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, καθώς οι επενδυτές βλέπουν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μείνει πίσω στην αύξηση επιτοκίων.

Ρυθμό στη μέρα σήμερα δίνει η αμερικανική αγορά εργασίας. Η οικονομία δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο και πολύ λιγότερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι νέες θέσεις εργασίας υποχώρησαν στις 199.000 τον περασμένο μήνα, από 240.000 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας ωστόσο υποχώρησε στο 3,9% από 4,1%.

  • Το δολάριο διατηρείται στο €0,885 και στα 115,89 γεν.
  • Η στερλίνα παραμένει στο 1,353 δολάριο.
  • Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, σταθερός στα 96,22.
  • Το ευρώ διατηρείται στο $1,129 και στη £0,834.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v