Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό δύο εβδομάδων πλησιάζει ο δείκτης δολαρίου

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,128 δολάριο, η στερλίνα διατηρείται στο 1,348 δολάριο. Το δολάριο κινείται ελαφρώς ανοδικά έναντι του γεν, στα 114,05 γεν ανά δολάριο.

Υψηλό δύο εβδομάδων πλησιάζει ο δείκτης δολαρίου

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι των μεγάλων νομισμάτων βρίσκεται το δολάριο την Τρίτη, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών τόσο για έναν ταχύτερο ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve όσο και για πιθανή στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Το δολάριο Αυστραλίας σημείωσε άνοδο για λίγο καθώς ο ισχυρός πληθωρισμός ενίσχυσε την υπόθεση για αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα φέτος.

Η Fed ξεκινά μια διήμερη συνεδρίαση πολιτικής αργότερα εντός της ημέρας και οι επενδυτές ανησυχούν για τυχόν υπαινιγμούς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, καθώς και για το πόσο γρήγορα η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τις θέσεις των πάνω από 8 τρισ. δολαρίων σε ομόλογα και ενυπόθηκο χρέος.

Οι αγορές χρήματος τιμολογούν μια πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο, με τρεις ακόμη αυξήσεις ανά τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους.

Η κίνηση των νομισμάτων

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,2% στα 96,09, αφότου σκαρφάλωσε στα 96,13 κατά τη διάρκεια της νύχτας για πρώτη φορά από τις 10 Ιανουαρίου. 

Το ευρώ υποχωρεί 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,128 δολάριο, η στερλίνα διατηρείται στο 1,348 δολάριο. Το δολάριο κινείται ελαφρώς ανοδικά έναντι του γεν, στα 114,05 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v