Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος

Η στερλίνα ενισχύεται 0,1% στο 1,356 δολάριο, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του γεν, στα 115,36 γεν ανά δολάριο, το ευρώ κινείται οριακά θετικά και αλλάζει χέρια στο 1,142 δολάριο.

Ηπιες διακυμάνσεις στις συναλλαγές της Τρίτης, στον απόηχο των δηλώσεων από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ η οποία προσπάθησε να συγκρατήσει τις προσδοκίες για αυξήσεις επιτοκίων, γεγονός που οδήγησε τις αγορές ομολόγων σε αναταραχή.

Ένας επιθετικός τόνος τόσο από την ΕΚΤ όσο και από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα εξέπληξε τις αγορές και εκτόξευσε τις αποδόσεις της ευρωζώνης και του χρέους των ΗΠΑ υψηλότερα.

Η αγορά συναλλάγματος σε γενικές γραμμές δεν καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς οι traders και οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με το τι συμβαίνει στην αγορά χρέους», δήλωσε ο Marc Chandler, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Bannockburn Global Forex. «Για δεύτερη διαδοχική μέρα, η απόδοση του 2ετούς γερμανικού κρατικού ομολόγου είναι πιο ήπια και αυτό βάζει φρένο σε ανοδικό σερί εννέα ημερών. Η άνοδος είχε να κάνει με τις δηλώσεις της Λαγκάρντ».

Η στερλίνα ενισχύεται 0,1% στο 1,356 δολάριο, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του γεν, στα 115,36 γεν ανά δολάριο, το ευρώ κινείται οριακά θετικά και αλλάζει χέρια στο 1,142 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, υποχωρεί 0,1%, στα 95,50.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v