Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χειρότερη εβδομάδα δύο ετών για το ευρώ

Επεσε στο $1,1008, στο πιο αδύναμο από τον Μάιο του 2020, μετά την είδηση ότι ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια της Ουκρανίας - ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ευρώπη - πυρπολήθηκε μετά από επίθεση ρωσικών στρατευμάτων.

Η χειρότερη εβδομάδα δύο ετών για το ευρώ

Στη χειρότερη εβδομάδα του έναντι του δολαρίου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια μπαίνει το ευρώ, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η προοπτική διατήρησης των υψηλών τιμών των εμπορευμάτων συνέχισαν να επιβραδύνουν τις προσδοκίες για την ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη.

Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα έπεσε στο $1,1008, στο πιο αδύναμο από τον Μάιο του 2020, μετά την είδηση ότι ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια της Ουκρανίας - ο μεγαλύτερος του είδους του στην Ευρώπη - πυρπολήθηκε μετά από επίθεση ρωσικών στρατευμάτων.

Στη συνέχεια ανέκαμψε λίγο, φτάνοντας στο $1,103 - ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στο $1,101 - αφού Ουκρανοί και ξένοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας στο εργοστάσιο, αλλά εξακολουθούσε να χάνει 0,34% σε ημερήσια βάση και 2,1% σε εβδομαδιαία, στη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο του 2020.

Το ευρώ βρίσκεται επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου Αυστραλίας και έφτασε στα πιο αδύναμα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2016 έναντι της στερλίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v