Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα για την Ουκρανία κυνηγούν οι αγορές συναλλάγματος

Το ευρώ κερδίζει 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,136 δολάριο, κινείται οριακά ανοδικά έναντι της στερλίνας, στις £0,833, ενώ ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, στα 130,467 γεν ανά ευρώ.

Τα πρωτοσέλιδα για την Ουκρανία κυνηγούν οι αγορές συναλλάγματος

Με νευρικότητα ξεκίνησαν οι αγορές συναλλάγματος την εβδομάδα παρακολουθώντας τις εντάσεις στην ανατολική Ευρώπη, με το γεν να μην απέχει πολύ από το υψηλό δύο εβδομάδων, ενώ αβεβαιότητα υπάρχει για το ευρώ δεδομένων των ενεργειακών προβλημάτων και των οικονομικών επιπτώσεων με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπη η Ευρώπη σε περίπτωση πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας αρχίζουν να κυριαρχούν στο αίσθημα κινδύνου και στην κίνηση των τιμών. Η αγορά είναι πιθανό να συνεχίσει να κυνηγάει τα πρωτοσέλιδα χωρίς καμία σαφήνεια για το τελικό αποτέλεσμα», ανέφεραν αναλυτές της Barclays.

Το ευρώ πήρε μια μικρή άνοδο, αφότου το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν κατ' αρχήν να πραγματοποιήσουν μια σύνοδο κορυφής για την ουκρανική κρίση, αν και πρόσθεσε μια τέτοια συνάντηση θα ήταν αδύνατη εάν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Με τη σειρά του, το γεν έχασε λίγο έδαφος έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση, η οποία έρχεται μετά από μια εβδομάδα αυξημένων εντάσεων που υποκινήθηκαν από τη στρατιωτική συσσώρευση της Ρωσίας στα σύνορα της Ουκρανίας.

Το ευρώ κερδίζει 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,136 δολάριο, κινείται οριακά ανοδικά έναντι της στερλίνας, στις £0,833, ενώ ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, στα 130,467 γεν ανά ευρώ. Ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, υποχωρεί 0,3%, στα 95,819.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v