Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό 15 μηνών για το ρούβλι έναντι του δολαρίου

Το ρούβλι υποχώρησε πάνω από 3% έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα. Τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης κερδίζει κάποιο από το χαμένο έδαφος, ενισχύεται 0,8%, στα 79,42 ρούβλια ανά δολάριο. Το ευρώ κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στο 1,134 δολάριο.

Σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων σκαρφαλώνει το γεν που θεωρείται νόμισμα ασφαλούς καταφυγίου την Τρίτη καθώς η Ρωσία διέταξε στρατεύματα σε αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας και η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.

«Είναι εξαιρετικά συγκρατημένο το ευρώ... αλλά σε αυτές τις συνθήκες οι μετρήσεις κινδύνου είναι η κινητήρια δύναμη», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος της NAB, Ray Attrill.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε δύο αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία ως ανεξάρτητες τη Δευτέρα και διέταξε τον ρωσικό στρατό να ξεκινήσει αυτό που η Μόσχα αποκάλεσε ειρηνευτική επιχείρηση στην περιοχή.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η δράση ήταν η αρχή μιας εισβολής στην Ουκρανία για την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι προειδοποιούσαν εδώ και εβδομάδες, αλλά η Δύση έχει αρχίσει να απαντά προετοιμάζοντας κυρώσεις.

Το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε πάνω από 3% έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα. Τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης κερδίζει κάποιο από το χαμένο έδαφος, ενισχύεται 0,8%, στα 79,42 ρούβλια ανά δολάριο, φτάνοντας σε χαμηλό 15 μηνών. Το νόμισμα της Ουκρανίας υποχώρησε περισσότερο από 1% τη Δευτέρα.

Το ευρώ κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στο 1,134 δολάριο, ενισχύεται 0,6% έναντι της στερλίνας, στις £0,837 και κατά 0,5% σε σύγκριση με το γεν, στα 130,60 γεν ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v