Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατή έναρξη εβδομάδας για το δολάριο

Η Γερμανία δήλωσε την Κυριακή ότι η Δύση θα συμφωνήσει να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία τις επόμενες ημέρες αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου. Στο 1,103 δολάριο το ευρώ.

Δυνατή έναρξη εβδομάδας για το δολάριο

Το δολάριο ξεκίνησε δυνατά την εβδομάδα καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν με στήριξη από τις προσδοκίες για αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, ενώ οι συζητήσεις στην Ευρώπη για την απαγόρευση του ρωσικού φυσικού αερίου επιβαρύνουν το ευρώ, που βρίσκεται στο 1,103 δολάριο, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό σχεδόν δύο ετών του περασμένου μήνα, του $1,080.

Η Γερμανία δήλωσε την Κυριακή ότι η Δύση θα συμφωνήσει να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία τις επόμενες ημέρες αφότου η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου.

Φαίνεται ότι υπάρχει δυναμική τουλάχιστον για να συζητηθεί ένα εμπάργκο στις εισαγωγές ενέργειας, το οποίο πιθανότατα θα συνεπαγόταν δυσβάσταχτες τιμές, καθώς η Ρωσία προμηθεύει περίπου το 40% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συζητήσει τον τερματισμό των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο δεν απέκλεισε τη συζήτηση για το θέμα τις επόμενες ώρες.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι διέπραξαν «σφαγή» στην πόλη Μπούτσα, κάτι που αρνήθηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters είδε νεκρούς σκορπισμένους στην πόλη.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει σταθερός, γύρω στα 98,60. Η στερλίνα ενισχύεται 0,1%, στο $1,312.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v