Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό δύο ετών πλησιάζει το δολάριο

Το ευρώ κινείται 0,2% ανοδικά, στο 1,082 δολάριο, κοντά σε χαμηλό μήνα. Η στερλίνα ενισχύεται 0,1%, με την ισοτιμία στο $1,309. Τα σχόλια της αξιωματούχου της Fed, Lael Brainard, στηρίζουν το αμερικανικό νόμισμα.

Υψηλό δύο ετών πλησιάζει το δολάριο

Σε υψηλό σχεδόν δύο ετών σκαρφαλώνει το δολάριο την Τετάρτη, μετά από άλμα κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των πιο επιθετικών σχολίων από αξιωματούχο της Federal Reserve, ενώ το ευρώ δέχεται πλήγμα από την προοπτική νέων δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, διατηρείται στα 99,43, κοντά σε υψηλό Μαΐου 2020.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,5% την Τρίτη, αφού η αξιωματούχος της Fed Lael Brainard δήλωσε ότι αναμένει ότι ένας συνδυασμός αυξήσεων επιτοκίων και ταχείας μείωσης του ισολογισμού θα φέρει τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ σε «πιο ουδέτερη θέση» αργότερα φέτος, με περαιτέρω σύσφιξη που θα ακολουθήσει όπως χρειάζεται.

Το ευρώ κινείται 0,2% ανοδικά, στο 1,082 δολάριο, κοντά σε χαμηλό μήνα. Η στερλίνα ενισχύεται 0,1%, με την ισοτιμία στο 1,309 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v