Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο χαμηλό 20 ετών χτύπησε το γεν έναντι του δολαρίου

Το ευρώ σημειώνει ήπιες κινήσεις - υποχωρεί 0,1% με την ισοτιμία στο 1,070 δολάριο, έχοντας κινηθεί ελάχιστα αυτήν την εβδομάδα.

Νέο χαμηλό 20 ετών χτύπησε το γεν έναντι του δολαρίου

Σε νέο χαμηλό 20 ετών το γεν έναντι του δολαρίου την Πέμπη, ενώ το ευρώ σημειώνει ήπιες κινήσεις, ενόψει της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τα σχέδιά της, όσον αφορά τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Η ΕΚΤ είναι βέβαιο ότι θα σημάνει το τέλος του μακροχρόνιου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων της στο τέλος αυτού του μήνα και θα υποσχεθεί αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο, αλλά το μέγεθος και ο ρυθμός της σύσφιξης είναι αβέβαια.

Ωστόσο, αυξάνονται οι εικασίες που θέλουν τον πληθωρισμό της ευρωζώνης να ωθεί την ΕΚΤ να ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων της με μεγάλη άνοδο, κατά 50 μονάδες βάσης.

Το ευρώ σημειώνει ήπιες κινήσεις - υποχωρεί 0,1% με την ισοτιμία στο 1,070 δολάριο, έχοντας κινηθεί ελάχιστα αυτήν την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ «κλίνει προς μια πιο επιθετική κίνηση επιτοκίων στο μέλλον, αυτό θα δώσει ώθηση στο ευρώ», δήλωσε η Carol Kong, αναλύτρια νομισμάτων στην Commonwealth Bank of Australia.

Η στερλίνα χάνει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,250 δολάριο, ενώ το δολάριο υποχωρεί 0,5% έναντι του γεν, στα 133,56 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει στα 102,58.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v