Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 20 ετών ο δείκτης δολαρίου

Μια αύξηση 75 μονάδων βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ήταν η μεγαλύτερη από το 1994. Με τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές να παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες, η απήχηση του δολαρίου ως ασφαλούς καταφυγίου ενισχύει τη γοητεία του.

Κοντά σε υψηλό 20 ετών ο δείκτης δολαρίου

Κοντά σε υψηλό 20 ετών κρατιέται το δολάριο την Τρίτη, ενώ οι ανταγωνιστές του από την Αυστραλία έως το ευρώ παρουσίασαν μεγάλες απώλειες καθώς οι traders προετοιμάζονται για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και αύξηση 50 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο.

Μια αύξηση 75 μονάδων βάσης θα ήταν η μεγαλύτερη από το 1994 και με τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές να παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες, η απήχηση του δολαρίου ως ασφαλούς καταφυγίου ενισχύει επίσης τη γοητεία του.

Το ευρώ με άνοδο 0,3% αλλάζει χέρια στο 1,044 δολάριο, η στερλίνα χάνει 0,4%, στο $1,208, ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,1%, στα 105,07 - βρίσκεται ωστόσο πολύ κοντά στο πιο υψηλό σημείο από το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v