Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπερνάει την πίεση ο δείκτης δολαρίου

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι έξι βασικών αντιπάλων, ενισχύεται 0,4% στις 104,61 μονάδες. Οι αγορές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι η δέσμευση της Fed για την καταστολή του υψηλού πληθωρισμού θα πυροδοτήσει ύφεση.

Ξεπερνάει την πίεση ο δείκτης δολαρίου

Ξεπερνάει την πίεση που δεχόταν τις πρωινές ώρες το δολάριο την Πέμπτη. Το νόμισμα δεχόταν χτύπημα από τις αποδόσεις των ομολόγων που βυθίζονται κοντά σε χαμηλά δύο εβδομάδων εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για ύφεση.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι έξι βασικών αντιπάλων, ενισχύεται 0,4% στις 104,61 μονάδες.

Οι αγορές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι η δέσμευση της Fed για την καταστολή του υψηλού πληθωρισμού θα πυροδοτήσει ύφεση. Αυτές οι ανησυχίες οδήγησαν τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσουν σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε σε κατάθεση στο Κογκρέσο ότι η κεντρική τράπεζα είναι πλήρως δεσμευμένη να θέσει υπό έλεγχο τις τιμές, ακόμη και αν κάτι τέτοιο ρισκάρει οικονομική ύφεση. Είπε ότι μια ύφεση είναι «σίγουρα μια πιθανότητα», αντανακλώντας τους φόβους στις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι ο αυστηρότερος ρυθμός της Fed θα περιορίσει την ανάπτυξη.

Το ευρώ χάνει 0,6% και αλλάζει χέρια στο 1,050 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,5%, στο $1,220.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v