Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό δύο ετών η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Η λίρα υποχωρεί 0,14% έναντι του δολαρίου στα 1,193 δολάριο, αλλά παραμένει κοντά στο χαμηλό της Τρίτης του $1,1899 - το χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάρτιο του 2020.

Κοντά σε χαμηλό δύο ετών η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Σταθερά κινείται η βρετανική λίρα την Τετάρτη, αλλά δεν απομακρύνεται πολύ από τα χαμηλά δύο ετών έναντι του δολαρίου, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με μπαράζ παραιτήσεων υπουργών του. 

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας παραιτήθηκαν αργά την Τρίτη μαζί με αρκετούς άλλους αξιωματούχους, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν πλέον να παραμείνουν στην κυβέρνηση μετά τα τελευταία σκάνδαλα.

Η λίρα υποχωρεί 0,14% έναντι του δολαρίου στα 1,193 δολάριο, αλλά παραμένει κοντά στο χαμηλό της Τρίτης του $1,1899  - το χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάρτιο του 2020.

«Οι αγορές έχουν πλέον διαγράψει τον Μπόρις Τζόνσον ως Πρωθυπουργό», δήλωσε ο Άνταμ Κόουλ, επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής της RBC Capital Markets.

«Δεν υπάρχει σαφής πρωταγωνιστής για να τον αντικαταστήσει και οι πιθανοί πρωθυπουργοί είναι πάνω από δέκα, χωρίς να υπάρχει άποψη για το τι θα σημαίνει η αντικατάσταση του Μπόρις».

Η στερλίνα ενισχύεται έναντι του ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 0,2%, με την ισοτιμία στις 85,69 πένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v