Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 20 ετών για τον δείκτη δολαρίου με το βλέμμα στα επιτόκια

Το ευρώ υποχωρεί 0,4%, με την ισοτιμία στο $0,99, η στερλίνα κινείται καθοδικά κατά 0,7% και αλλάζει χέρια στο 1,16 δολάριο, ενώ το bitcoin με πτώση 0,7% βρίσκεται στις 19.831 δολάρια.

Υψηλό 20 ετών για τον δείκτη δολαρίου με το βλέμμα στα επιτόκια

Επεκτείνει το ράλι του το δολάριο τη Δευτέρα, φτάνοντας στο πιο υψηλό από το 2015 έναντι του γεν, αφότου ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ σημείωσε ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να μειωθεί ο εκτοξευόμενος πληθωρισμός.

Οι κινήσεις αύξησαν τα κέρδη του δολαρίου που σημειώθηκαν την Παρασκευή, όταν ο Πάουελ προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «κάποιος πόνος» για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις καθώς θα χρειαστεί χρόνος για να ελέγξει τον πληθωρισμό η Fed.

«Ο Πάουελ κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει ήπια στροφή, όπως περίμεναν ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά», δήλωσε η Κάρολ Κονγκ, ανώτερη συνεργάτις για τη νομισματική στρατηγική και τα διεθνή οικονομικά στην Commonwealth Bank of Australia.

«Πιστεύω ότι για αυτήν την εβδομάδα, ο (δείκτης δολαρίου ΗΠΑ) θα προχωρήσει ακόμη υψηλότερα, προς τις 110 μονάδες, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά συνεχίζουν να τιμολογούν πιο επιθετικούς κύκλους σύσφιξης από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες».

Το ευρώ υποχωρεί 0,4%, με την ισοτιμία στο $0,99, η στερλίνα κινείται καθοδικά κατά 0,7% και αλλάζει χέρια στο 1,16 δολάριο, ενώ το bitcoin με πτώση 0,7% βρίσκεται στις 19.831 δολάρια. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται 0,5%, στα 109,38 - έφτασε και στα 109,48, σημείο που είναι το πιο υψηλό των τελευταίων 20 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v