Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό δυόμιση ετών χτύπησε η στερλίνα

Υποχώρησε κάτω από το 1,1700 δολάριο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν.

Χαμηλό δυόμιση ετών χτύπησε η στερλίνα

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δυόμιση ετών έφτασε η βρετανική λίρα, επηρεασμένη από τις ανησυχίες για την ύφεση και τους φόβους για μεγαλύτερες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Η στερλίνα υποχώρησε κάτω από το 1,1700 δολάριο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν. Έχει χάσει πλέον πάνω από 13% της αξίας της έναντι του δολαρίου από την αρχή της φετινής χρονιάς.

Το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην οικονομία της Βρετανίας, πλήττει την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και ωθεί τις επιχειρήσεις πιο κοντά στην κατάρρευση.

Η πιθανότητα μεγαλύτερης αύξησης των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας δεν παρέχει μεγάλη υποστήριξη για τη στερλίνα, επισημαίνει ο Dean Turner της UBS.

Στις συναλλαγές της Τρίτης, η στερλίνα ενισχύεται 0,3%, στο 1,174 δολάριο, το ευρώ με ίδια κίνηση αλλάζει χέρια στο $1,002, ενώ ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,3%, στα 108,47.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v