Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το δολάριο μετά τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας

Η Fed δεν αμβλύνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Christopher Waller. Το ευρώ χάνει 0,7%, στο $1,02, η στερλίνα με ίδια πτώση βρίσκεται στο $1,17.

Ενισχύεται το δολάριο μετά τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας

Ανοδικά κινείται το δολάριο σήμερα Δευτέρα, μετά τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας, καθώς το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Federal Reserve, Christopher Waller, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν αμβλύνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Ο πιο ήπιος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός οδήγησε το δολάριο σε πτώση, με τον δείκτη δολαρίου να υποχωρεί 3,6% σε δύο συνεδριάσεις την περασμένη εβδομάδα. Ηταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία διήμερη πτώση από τον Μάρτιο του 2009.

Οι μετοχές παγκοσμίως εκτινάχθηκαν στα ύψη καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, με την ελπίδα ότι η κορύφωση του πληθωρισμού σημαίνει λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Ωστόσο, ο Waller της Fed είπε ότι η ανάγνωση του πληθωρισμού την περασμένη εβδομάδα ήταν «μόνο ένα σημείο δεδομένων» που θα έπρεπε να ακολουθηθεί ενώ κι άλλες παρόμοιες αναγνώσεις θα πρέπει να δείξουν πειστικά ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.

Το ευρώ χάνει 0,7%, στο $1,02, η στερλίνα με ίδια πτώση βρίσκεται στο $1,17, ενώ ο δείκτης δολαρίου κερδίζει 0,5%, στα 107,19.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v