Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά το δολάριο με την προσοχή στις κάλπες

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στα 109,91.

Θετικά το δολάριο με την προσοχή στις κάλπες

Ηπιες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, με το ευρώ να υποχωρεί 0,3%, στο 1,004 δολάριο και να ενισχύεται κατά 0,4% έναντι της στερλίνας, στις £0,876. Το ενιαίο νόμισμα κινείται 0,2% καθοδικά σε σύγκριση με το γεν, στα 146,3 γεν ανά ευρώ.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται θετικά κατά 0,3%, στα 109,91. Το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, στα 145,78 γεν ανά δολάριο.

Στο επίκεντρο οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου το κόμμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτικό από ό,τι ακόμη και οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν, καθώς ζητήματα όπως τα δικαιώματα των αμβλώσεων και η γενική απέχθεια για πιο εξτρεμιστές υποψηφίους έπαιξαν ρόλο.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα δύο κόμματα μοιράζονται τα δύο σώματα και η Ουάσιγκτον εισέρχεται σε μια περίοδο αδιεξόδων στη χάραξη πολιτικής. Οι Ρεπουμπλικάνοι πιθανότατα θα πάρουν τουλάχιστον τη Βουλή, αλλά με πολύ μικρότερο περιθώριο από αυτό που αναμενόταν, ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν μια σαφή πορεία για να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v