Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το ευρώ με το δολάριο

Πώς κινήθηκαν τα βασικά νομίσματα το 2022 στη σκιά των ανησυχιών ότι οι προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να δαμάσουν τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομική επιβράδυνση τις οικονομίες.

Σταθεροποιητικά το ευρώ με το δολάριο

Μικρή υποχώρηση 0,16% σημειώνει δείκτης του δολαρίου έναντι έξι βασικών νομισμάτων στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος λίγα 24ωρα πριν την αλλαγή του χρόνου.

 Το αμερικανικό νόμισμα έχει κερδίσει περισσότερο από 8% κατά τη διάρκεια του έτους, αλλά έχασε περισσότερο από 7% αυτό το τρίμηνο λόγω προσδοκιών ότι η Fed μπορεί να μην να αυξήσει τα επιτόκια τόσο υψηλά όσο πίστευαν οι αναλυτές αρχικά.

Η στερλίνα είναι έτοιμη να καταγράψει τη χειρότερη επίδοσή της έναντι του δολαρίου από το 2016, όταν η Βρετανία ψήφισε να αποχωρήσει από την Ευρώπη Ενωση. Κινείται στα 1,2063 δολάρια, σημειώνοντας οριακή ημερήσια πτώση 0,09%. Από την αρχή του 2022 έχει χάσει 11%.

Το γεν ενισχύθηκε σε υψηλό 10 ημερών στα 131,72 ανά δολάριο, αλλά η υπερβολικά χαλαρή πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας έχει τραβήξει 13% χαμηλότερα την ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος φέτος, τη χειρότερη επίδοσή της από το 2013.

Το ευρώ παρέμεινε σταθερό στα 1,0669 δολάρια και πάει για πτώση 6% σε ετήσια βάση. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να δαμάσουν τον πληθωρισμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομική επιβράδυνση τις οικονομίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v