Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φόβοι για ύφεση πιέζουν το δολάριο

Το ευρώ ενισχύεται 0,23% έναντι του δολαρίου στα 1,082 δολάρια. Έφτασε σε υψηλό εννέα μηνών, στο 1,089 δολάριο την Τετάρτη πριν μαζέψει τα κέρδη του.

Φόβοι για ύφεση πιέζουν το δολάριο

Yποχωρεί το δολάριο, καθώς μια σειρά δεδομένων έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία χάνει τη δυναμική της, ενώ το γεν ανακάμπτει με τους traders να στοιχηματίζουν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα απομακρυνθεί από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις έκαναν τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου χρόνου τον Δεκέμβριο και η μεταποιητική παραγωγή υπέστη τη μεγαλύτερη  απώλεια των τελευταίων δύο ετών, ενισχύοντας τους φόβους ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου οδεύει προς ύφεση.

Τα στοιχεία προκάλεσαν απότομη πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve δεν θα ήταν σε θέση να αυξήσει τα επιτόκια τόσο υψηλά όσο αναμενόταν προηγουμένως.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η πτώση των αποδόσεων, που καθιστά τα ομόλογα σε δολάρια λιγότερο ελκυστικά, ήταν ένας παράγοντας που επιβαρύνει το δολάριο, μαζί με την ανάκαμψη του γεν.

Το ευρώ ενισχύεται 0,23% έναντι του δολαρίου στα 1,082 δολάρια. Έφτασε σε υψηλό εννέα μηνών, στο 1,089 δολάριο την Τετάρτη πριν μαζέψει τα κέρδη του.

Η στερλίνα κινείται σταθεροποιητικά, στο 1,233 δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v