Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% ανοδικά, στις 101,88, υψηλότερα από το χαμηλό δύο μηνών των 101,140 που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών το δολάριο

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, με την αποδυνάμωση του κλίματος κινδύνου προς όφελος αυτού του ασφαλούς καταφυγίου. Παραμένει ωστόσο κοντά στα χαμηλά δύο μηνών, καθώς η οικονομία υποδηλώνει παύση του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% ανοδικά, στις 101,88, υψηλότερα από το χαμηλό δύο μηνών των 101,140 που παρατηρήθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα οικονομικά στοιχεία που προέρχονται από τις ΗΠΑ δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, με τον τομέα των υπηρεσιών να επεκτείνεται με πιο μετρημένο ρυθμό τον Μάρτιο καθώς η ζήτηση μειώθηκε, ενώ οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών τον Φεβρουάριο.

Οι φόβοι ότι αυτό θα οδηγήσει σε ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έπληξαν το κλίμα κινδύνου, με το δολάριο ασφαλούς καταφυγίου να επωφελείται, ιδιαίτερα ενόψει του Σαββατοκύριακου των διακοπών του Πάσχα.

Το ευρώ διατηρείται στο 1,090 δολάριο, ενώ η στερλίνα παραμένει στο $1,247.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v