Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερό το δολάριο, στο $1,07 το ευρώ

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων αντιπάλων, διατηρείται στις 103,05 μονάδες, έχοντας σημειώσει άνοδο 0,5% την Παρασκευή εν μέσω τραπεζικών ταραχών.

Σταθερό το δολάριο, στο $1,07 το ευρώ

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις κινήσεις των αρχών και των ρυθμιστικών επιτροπών στην προσπάθειά τους να χαλιναγωγήσουν τις ανησυχίες για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων αντιπάλων, διατηρείται στις 103,05 μονάδες, έχοντας σημειώσει άνοδο 0,5% την Παρασκευή εν μέσω τραπεζικών ταραχών, με τις μετοχές της Deutsche Bank να υποχωρούν τότε 9%. Οι μετοχές της Deutsche Bank κινούνται ανοδικά στο trading της Δευτέρας.

Οι παγκόσμιες τραπεζικές μετοχές έχουν χτυπηθεί κατά τη διάρκεια του μήνα μετά την ξαφνική κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών και τη διάσωση της τράπεζας Credit Suisse την περασμένη εβδομάδα, με τις αρχές να παρεμβαίνουν για να χαλαρώσουν τα νεύρα των επενδυτών.

Τη Δευτέρα, η Federal Deposit Insurance Corporation δήλωσε ότι η First Citizens θα αποκτήσει όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank από τη ρυθμιστική αρχή.

Το ευρώ παραμένει στο 1,076 δολάριο, η στερλίνα ενισχύεται 0,2% στο $1,226.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v