Κατηφορίζει η στερλίνα, υψηλό 5 εβδομάδων πλησιάζει το δολάριο

Η βρετανική λίρα υποχώρησε έως και 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,2467 δολάρια και επίσης μειώθηκε στις 87,17 πένες ανά ευρώ μετά την απροσδόκητη αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη Βρετανία στο 3,9% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Κατηφορίζει η στερλίνα, υψηλό 5 εβδομάδων πλησιάζει το δολάριο

Υποχωρεί η βρετανική λίρα μετά την άνοδο του αριθμού των ανέργων στη Βρετανία που υποδηλώνει ότι θα χρειαστούν λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας τους επόμενους μήνες για να μειωθεί ο πληθωρισμός, βοηθώντας τον δείκτη δολαρίου να κινηθεί προς υψηλό πέντε εβδομάδων.

Η στερλίνα έχασε έως και 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,2467 δολάρια και επίσης μειώθηκε στις 87,17 πένες ανά ευρώ μετά την απροσδόκητη αύξηση του ποσοστού ανεργίας στη Βρετανία στο 3,9% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Το ευρώ ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,089. 

Η τρέχουσα τιμολόγηση της αγοράς υποδεικνύει τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Τράπεζα της Αγγλίας, με καλές πιθανότητες για περαιτέρω αύξηση, αλλά οι αναλυτές είπαν ότι αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να κάνουν τη BOE να είναι πιο προσεκτική. 

Ο δείκτης δολαρίου, νωρίτερα ήταν στα 102,57, λίγο λιγότερο από το υψηλό πέντε εβδομάδων της Δευτέρας των 102,75 - πλέον διαμορφώνεται στα102,25. Η στερλίνα πλέον, αυτή την ώρα, έχει ανέλθει στο $1,252.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v