Ενισχύεται η στερλίνα μετά το ΑΕΠ, επιστρέφει κέρδη το δολάριο

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% στο $1,093, το δολάριο ενισχύεται 0,2% έναντι του γεν, στα 134,83 γεν, με το ιαπωνικό νόμισμα να έχει μπει σε πορεία για μικρά εβδομαδιαία κέρδη λόγω ζήτησης για ασφαλή καταφύγια.

Ενισχύεται η στερλίνα μετά το ΑΕΠ, επιστρέφει κέρδη το δολάριο

Υποχωρεί το δολάριο, επιστρέφοντας κάποια κέρδη, ενώ η στερλίνα καταγράφει άνοδο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% χαμηλότερα στις 101,785, κερδίζοντας λίγο λιγότερο από 1% αυτή την εβδομάδα, τερματίζοντας ένα σερί απωλειών δύο εβδομάδων.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εκτινάχθηκε σε υψηλό 1,5 έτους την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι τιμές παραγωγού ανέκαμψαν μέτρια τον Απρίλιο.

Αυτό υποδηλώνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει τον επιθετικό κύκλο νομισματικής σύσφιξης τον Ιούνιο, προσδοκίες που έχουν επιβαρύνει το δολάριο για μεγάλο μέρος του έτους.

Ωστόσο, το δολάριο έλαβε ώθηση την Πέμπτη, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ.

Μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των κορυφαίων βουλευτών σχετικά με το θέμα που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή αναβλήθηκε και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να ξεμείνει από χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της από την 1η Ιουνίου, εκτός εάν αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους.

Κατά τα άλλα, η στερλίνα ενισχύεται 0,2% έναντι του δολαρίου, στο $1,253, σημειώνοντας άνοδο μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 0,1% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, παρά την απροσδόκητη απότομη πτώση 0,3% τον Μάρτιο.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% στο $1,093, το δολάριο ενισχύεται 0,2% έναντι του γεν, στα 134,83 γεν, με το ιαπωνικό νόμισμα να έχει μπει σε πορεία για μικρά εβδομαδιαία κέρδη λόγω ζήτησης για ασφαλή καταφύγια, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί 0,1%, στα $0,669.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v