Σε υψηλό μήνα σκαρφάλωσε το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, ανήλθε έως και τις 102,84, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων - πλέον διαπραγματεύεται στις 102,68 μονάδες.

Σε υψηλό μήνα σκαρφάλωσε το δολάριο

Σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων σκαρφάλωσε το δολάριο έναντι των μεγάλων αντιπάλων του την Πέμπτη μετά τα αισιόδοξα στοιχεία για την αγορά εργασίας μια ημέρα νωρίτερα, ενώ η στερλίνα εξακολουθεί να κινείται αρνητικά και μετά την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

«Σε έναν κόσμο όπου οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αποδίδουν και αποφεύγουν μια σκληρή προσγείωση ενώ ο υπόλοιπος κόσμος δυσκολεύεται, αυτό είναι ένα περιβάλλον που θα κρατήσει το δολάριο σε υψηλά επίπεδα», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής FX της Barclays Λευτέρης Φαρμάκης.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, ενισχύθηκε έως και τις 102,84, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων - πλέον διαπραγματεύεται στις 102,68 μονάδες.

Σε σύγκριση με το ισχυρότερο δολάριο, η στερλίνα χάνει 0,4% στο 1,265 δολάριο, στο πιο χαμηλό σημείο του τελευταίου μήνα. Το ευρώ υποχωρεί οριακά, στο $1,093.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v