Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση για το ευρώ, πίεση για το πετρέλαιο

Χαμηλό πενταμήνου για το αμερικανικό νόμισμα, ανοδική κίνηση για το ευρώ. Διχασμένη η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.

Ανοδική κίνηση για το ευρώ, πίεση για το πετρέλαιο

Συνεχίζεται η πίεση για το δολάριο στις αγορές συναλλάγματος, με το αμερικανικό νόμισμα να υποχωρεί κοντά στο χαμηλό πέντε μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Το ευρώ, αντίθετα, άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο, στα 1,1059 δολάρια.

Το δολάριο ήταν 0,15% πιο σταθερό έναντι του γεν στα 142,59 γεν μετά τη δημοσίευση πρακτικών από συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) στις αρχές του μήνα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της BoJ παραμένουν διχασμένοι σχετικά με το εάν και πότε η κεντρική τράπεζα πρέπει να απομακρυνθεί από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της στάση, δείχνουν τα πρακτικά.

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Καζούο Ουέντα δήλωσε ότι δεν βιάζεται να χαλαρώσει την υπερβολικά διευκολυντική νομισματική πολιτική, καθώς ο κίνδυνος να ξεπεράσει το 2% ο πληθωρισμός και να επιταχυνθεί είναι μικρός, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v