Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παλεύει για κατεύθυνση το δολάριο εν αναμονή data

Το ευρώ ενισχύεται οριακά, στο 1,086 δολάριο, η στερλίνα κατά 0,2%, στο $1,268. Μειώνουν τα στοιχήματά τους οι αγορές όσον αφορά τις μελλοντικές περικοπές επιτοκίων από τη Fed.

Παλεύει για κατεύθυνση το δολάριο εν αναμονή data

Το δολάριο παλεύει να βρει κατεύθυνση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, ενώ τα αμερικανικά ομόλογα σημείωσαν άνοδο, αφού οι αγορές μείωσαν τα στοιχήματά τους για μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, πυροδοτούνται ξανά συζητήσεις για πτώση του ευρώ στο 1 προς 1 με το δολάριο. Το ενιαίο νόμισμα βρίσκεται υπό πίεση, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να ξεπερνά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσον αφορά τις μειώσεις επιτοκίων.

Το γεν κυμαίνεται χαμηλά, στα 151,78 γεν ανά δολάριο, κρατώντας τους traders σε εγρήγορση για τυχόν σημάδια παρέμβασης.

Οι επενδυτές στοιχημάτισαν συνολικά σε περίπου 65 μονάδες βάσης (bps) μειώσεις επιτοκίων από τη Fed φέτος, από 62 bps αργά τη Δευτέρα, που ήταν η χαμηλότερη προσδοκία μείωσης επιτοκίων από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και από 150 μονάδες βάσης τον Ιανουάριο.

Η προοπτική μιας πρώτης μείωσης κατά 25 μ.β. τον Ιούνιο είχε πιθανότητα περίπου 50%, από 57% πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CME Group.

Το δολάριο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα χαμηλότερα, καθώς οι traders αφομοίωσαν μικτά οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας απροσδόκητης επιβράδυνσης της επέκτασης των αμερικανικών υπηρεσιών και της αύξησης της απασχόλησης στις ΗΠΑ που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το νόμισμα έναντι έξι σημαντικών ομολόγων του, κινείται οριακά ανοδικά, στα 104,13.

Το ευρώ ενισχύεται οριακά, στο 1,086 δολάριο, η στερλίνα κατά 0,2%, στο $1,268.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v