Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκινη γραμμή πέρασε το γεν, νέο υψηλό 34 ετών για το δολάριο

Το νόμισμα ξεπέρασε τα ¥153 ανά δολάριο, μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Αναζωπυρώνονται οι εικασίες της αγοράς ότι οι αρχές στο Τόκιο μπορεί να επιχειρήσουν να παρέμβουν.

Κόκκινη γραμμή πέρασε το γεν, νέο υψηλό 34 ετών για το δολάριο

Σε νέο υψηλό 34 ετών εκτοξεύθηκε το δολάριο έναντι του γεν το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, ωθώντας για λίγο το ιαπωνικό νόμισμα να περάσει τη βασική γραμμή στήριξης που είχε και αναζωπυρώνοντας τις εικασίες της αγοράς ότι οι αρχές στο Τόκιο μπορεί να επιχειρήσουν να παρέμβουν.

Αναλυτές συναλλάγματος δήλωσαν ότι οι αγορές του Τόκιο θα βρίσκονται τώρα σε εγρήγορση για ενδείξεις ότι το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών διεξάγει έναν "έλεγχο της ισοτιμίας", όπου οι αξιωματούχοι ελέγχουν το επίπεδο του γεν που προσφέρουν οι traders ως προάγγελο μιας πιθανής επίσημης συναλλαγματικής παρέμβασης.

Το δολάριο διέσπασε για λίγο τα ¥153 για πρώτη φορά από τα μέσα του 1990 - μια γραμμή που ορισμένοι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να αποτελέσει "κόκκινη γραμμή" και να επισύρει άμεση παρέμβαση από την Ιαπωνία.

Η κίνηση του δολαρίου έναντι του γεν ακολούθησε την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάγνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Η ισοτιμία γεν/δολαρίου σήμερα βρίσκεται στα 152,92 γεν ανά δολάριο. Χαμηλές πτήσεις και για το ευρώ, στο 1,074 δολάριο, όπως και για τη στερλίνα, στο $1,254. Ο δείκτης δολαρίου κρατιέται υψηλότερα, στα 105,15.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v