Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το ευρώ λόγω Wall

Ανακάμπτει εκ νέου το ενιαίου ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος καθώς οι συναλλασσόμενοι ανησυχούν για την περαιτέρω πτώση των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών.

Ανακάμπτει εκ νέου το ενιαίου ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος καθώς οι συναλλασσόμενοι ανησυχούν για την περαιτέρω πτώση των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών και τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ κατά το μήνα ΜάΙο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 94,81 σεντς έναντι 94,76 σεντς νωρίτερα και 94,34 σεντς χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 94,54 σεντς ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 117,80 γεν ανά ευρώ, έναντι 117,81 γεν ανά ευρώ το πρωί και 117,74 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 124,34 γεν, έναντι 124,80 γεν το πρωί και 124,86 γεν χθες.

Η περαιτέρω πτώση των μετοχικών τιμών στη Γουόλ Στριτ και τα ασθενέστερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αναμένεται να ασκήσουν και νέες πιέσεις στο δολάριο. Ειδικότερα, όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, στο +0,2% διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο, έναντι 0,3% τον Απρίλιο, ενώ πτωτικά κατά 0,2% διαμορφώθηκε ο αριθμός των αποθεμάτων στις αμερικανικές επιχειρήσεις τον Απρίλιο, ενώ πτώση κατά 0,4% εμφάνισε και το Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v