Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε τα 100 δολάρια το αργό

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύεται 0,59% στα 100,13 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Άνοδος 0,31% για χρυσό. Ενισχύεται και το ασήμι.

H τιμή του αργού ξεπέρασε την Παρασκευή τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες, μετά την πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και τις εκτιμήσεις για υποχώρηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύεται 0,59% στα 100,13 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (New York Mercantile Exchange).

Την Πέμπτη το συμβόλαιο Nymex σημείωσε άνοδο 33 σεντς για να κλείσει στα 99,55 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα η τιμή του αργού αυξήθηκε κατά 3%, καθώς η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ έχει ενισχύσει τις προσδοκίες για την ζήτηση ενέργειας στη χώρα.

Η αισιοδοξία αυτή διατηρήθηκε από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας, με βάση τα οποία ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 42.000 την περασμένη εβδομάδα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 338.000.

Ανοδικά κινείται την Παρασκευή και η τιμή του χρυσού. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύεται 0,31% στα 1.216 δολάρια ανά ουγκιά.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και το ασημί. Το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου σημειώνει άνοδο 0,77% στα 20,07 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v