Βουτιά κάτω από τα 47 δολάρια για το αργό

Το συμβόλαιο της αμερικάνικης ποικιλίας WTI διολισθαίνει 2,99% κάτω από τα 47 δολάρια, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ σε υψηλό 80 ετών.

Περαιτέρω απώλειες εμφανίζει η τιμή του αργού πετρελαίου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα εβδομαδιαία επίπεδα προσφοράς στις ΗΠΑ.

H τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας WTI κινείται 2,99% χαμηλότερα, στα 46,35 δολάρια ανά ουγκιά. 

Τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση στην προσφορά αργού πετρελαίου, καθώς και ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα των οκτώ τελευταίων δεκαετιών.

Η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας Energy Information Administration ανακοίνωσε ότι η στάθμη στις δεξαμενές αργού αυξήθηκε κατά 10,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 2,5 εκατ. βαρελιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ανέρχονται πλέον στα 387,9 εκατομμύρια βαρέλια και διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 ετών τουλάχιστον (για την συγκεκριμένη περίοδο του έτους).

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 600.000 βαρέλια ενώ τα αποθέματα παραγώγων προϊόντων μειώθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΙΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v