Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Το αργό έχει υποχωρήσει από την αρχή της εβδομάδας κατά 2,2% και το Brent κατά 2%. Λίγο υψηλότερα η τιμή του χρυσού, στα 1.054 δολάρια, όμως οι αναλυτές δεν αποκλείουν σύντομα το μέταλλο να "δοκιμάσει" τα 1.000 δολάρια.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αν και παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές λόγω των ενδείξεων για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, σε μια υπερκορεσμένη αγορά.

Τα futures του αμερικανικού αργού διαμορφώνονται στα 34,97 δολάρια το βαρέλι (+0,06%), ενώ άνοδο 0,7% καταγράφουν τα futures του Brent στα 37,32 δολάρια το βαρέλι.

Τόσο το αργό όσο και το Brent καταγράφουν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απώλειες, με το αργό να έχει υποχωρήσει από την αρχή της εβδομάδας κατά 2,2% και το Brent κατά 2%.

Μάλιστα, οι επενδυτές ετοιμάζονται για ακόμα χαμηλότερες τιμές του χρόνου, που θα μπορούσαν να φτάσουν έως και τα 20 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, λίγο υψηλότερα διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, στα 1.054 δολάρια η ουγκιά (+0,42%), έχοντας καταγράψει χθες την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών, λόγω της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της συνεπακόλουθης ενίσχυσης της τιμής του δολαρίου.

Από την αρχή του έτους ο χρυσός έχει υποχωρήσει κατά 11%, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας αναφορικά με τον χρόνο που θα επέλεγε η Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της, αλλά και εν μέσω φόβων ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα έπλητταν τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τεχνικούς αναλυτές, ο χρυσός δεν αποκλείεται να «δοκιμάσει» τα 1.000 δολάρια σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v