Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ 27 ετών για τον χρυσό στα 730 δολάρια

Στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών αναρριχήθηκε η τιμή του χρυσού στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, καθώς η διολίσθηση του δολαρίου ωθεί τη ζήτηση του μετάλλου ως εναλλακτικού επενδυτικού ”καταφυγίου”.

Στα υψηλότερα επίπεδα 27 ετών αναρριχήθηκε η τιμή του χρυσού στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, καθώς η διολίσθηση του δολαρίου ωθεί τη ζήτηση του μετάλλου ως εναλλακτικού επενδυτικού ”καταφυγίου”. Ο άργυρος ακολουθεί με αναρρίχηση σε υψηλό έξι εβδομάδων.

Οι παρατηρητές σημειώνουν στο πρακτορείο Bloomberg ότι η ζήτηση για το μέταλλο απογειώθηκε όταν το ευρώ ανήλθε στο 1,40 δολάριο.

Το συμβόλαιο άμεσης παράδοσης του χρυσού εκτινάχθηκε στα 730,51 δολάρια στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Ιανουαρίου 1980. Το ιστορικό ρεκόρ του καταγράφηκε μία ημέρα νωρίτερα, στις 21 Ιανουαρίου 1980. Αυτή την ώρα το κίτρινο μέταλλο κερδίζει 7,96 δολ. ή 1,1% στα 729,35 δολάρια ανά ουγκιά.

Ανοδικές παραμένουν οι τάσεις σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων, με το πετρέλαιο να διαμορφώνεται κοντά στο ιστορικό υψηλό του, εξαιτίας ανησυχιών για τις επιπτώσεις των καταιγίδων στις ενεργειακές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 81,97 δολ. ανά βαρέλι, με άνοδο 4 σεντς στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v