Χαμηλότερα το πετρέλαιο λόγω των αμερικανικών αποθεμάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 10,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στο επίπεδο ρεκόρ των 517,98 εκατ. βαρελιών.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η εκτίναξη των αμερικανικών αποθεμάτων αργού προβληματίζει τους επενδυτές, επισκιάζοντας τις εκτιμήσεις ότι βαίνει προς το τέλος της η 20μηνη συνεχιζόμενη πτώση της αγοράς.

Τα futures του Brent υποχωρούν κατά 0,84% στα 36,62 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,5% στα 34,49 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΙΑ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 10,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στο επίπεδο ρεκόρ των 517,98 εκατ. βαρελιών. Και αυτό την ώρα που καταγράφεται υπερβάλλουσα παραγωγή 1-2 εκατ. βαρελιών αργού καθημερινά παγκοσμίως, η οποία έχει συμβάλλει στην πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού» κατά 70% από τα μέσα του 2014.

Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν πως το πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής από Ρωσία, Σαουδική Αραβία και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, δεν θα είναι αρκετό για να μειωθεί ο υπερκορεσμός της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v