Χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Παρά τα προβλήματα, οι αναλυτές τονίζουν πως η παραγωγή συνεχίζει να υπερβαίνει τη ζήτηση, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από τα μεγάλα αποθέματα αργού.

Παραμένουν κοντά στο υψηλό έτους οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα προβλήματα στην προμήθεια και οι μειώσεις στην παραγωγή συνεχίζουν να περιορίζουν τον υπερκορεσμό της αγοράς, αν και οι επενδυτές προειδοποιούν πως τα μεγάλα αποθέματα παγκοσμίως εξακολουθούν να πιέζουν τις τιμές.

Τα futures του αμερικανικού αργού κινούνται 0,46% χαμηλότερα στα 48,09 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 0,65% στα 48,96 δολάρια.

Σημειώνεται πως σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων της αμερικανικής υπηρεσίας ενεργειακής πληροφόρησης για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν στοιχεία από την Σαουδική Αραβία, που έδειξαν πως οι εξαγωγές αργού μειώθηκαν τον Μάρτιο στα 7,541 εκατ. βαρέλια ημερησίως από 7,553 εκατ. τον Φεβρουάριο.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει και η Βενεζουέλα, όπου οι οικονομικές και πολιτικές αναταραχές απειλούν την παραγωγή αργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v