Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανόδου για το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,13% στα 51,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 1,11% και διαπραγματεύεται στα 54,76 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινούνται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στις προσδοκίες πως η συνάντηση των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών αυτό το Σαββατοκύριακο θα δείξει ότι οι εξαγωγείς συμμορφώνονται με τα συμφωνηθέντα για μείωση της παραγωγής. Πάντως την άνοδο περιορίζει η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα αυτή την εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,13% στα 51,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,11% και διαπραγματεύεται στα 54,76 δολάρια.

Οι αναλυτές ελπίζουν ότι θα είναι θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης των παραγωγών αυτό το Σαββατοκύριακο, η οποία στοχεύει στο να παρακολουθήσει τη συμμόρφωση στην ιστορική συμφωνία για μείωση της παραγωγής από τους κορυφαίους εξαγωγείς.

Ωστόσο οι τιμές εξακολουθούν να πιέζονται από τα μεγάλα αποθέματα αργού και βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα.

Πάντως ο Bjarne Schieldrop, αναλυτής εμπορευμάτων στη SEB Markets, εκτίμησε ότι «η ομίχλη γύρω από την ισορροπία της αγοράς πετρελαίου αρχίζει να εξαφανίζεται και οι τιμές είναι πιθανό να αρχίσουν να σταθεροποιούνται».

Υποχωρούν ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,15% στα 1.199,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι υποχωρεί κατά 0,63% και διαπραγματεύεται στα 16,895 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v