Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή υποχώρηση στις τιμές του πετρελαίου μετά το ράλι

Ελπίδες σήμερα στην αγορά, για αντικατάσταση των «χαμένων» ιρανικών εξαγωγών. Το Brent, με πτώση 0,3% ή 24 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο φτάνει στα 77,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με απώλειες 0,2% ή 15 σεντς, καταλήγει στα $71,21.

Υποχωρούν οι τιμές του αργού σήμερα, μετά τα υψηλά σημεία πολλών ετών που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ύστερα από την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Η αρνητική κίνηση οδηγείται από τις ελπίδες ότι εναλλακτικές προμήθειες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την πτώση των ιρανικών εξαγωγών. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν ξανά κυρώσεις κατά του Ιράν, το οποίο παράγει περίπου το 4% των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου.

Το Brent, με πτώση 0,3% ή 24 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο φτάνει στα 77,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με απώλειες 0,2% ή 15 σεντς, καταλήγει στα 71,21 δολάρια.

Παρά τη σημερινή χαμηλότερη κίνηση, πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι θα οι τιμές θα ενισχυθούν περαιτέρω. «Περιμένουμε ότι οι ιρανικές εξαγωγές θα υποχωρήσουν πριν λήξει η περίοδος των 180 ημερών όταν και θα επιβληθούν οι αμερικανικές κυρώσεις. Περίπου στον Οκτώβριο οι ιρανικές εξαγωγές θα είναι λιγότερες κατά 500.000 βαρέλια ανά ημέρα και τελικά θα πέσουν κατά 1 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2019», σημειώνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v