Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική ανακωχή ρίχνει το αργό

To brent, με μικρή αρνητική κίνηση κατά 0,1%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 74,46 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση κατά 0,24% φτάνει στα 69,44 δολάρια. Πτώση για τον χρυσό.

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα, σε ένα ήσυχο trading έπειτα από τρεις ημέρες κερδών. Η υποστήριξη είχε έρθει από τη διακοπή των μεταφορών της Σαουδικής Αραβίας σε μία κομβική διαδρομή αλλά και από τα μειωμένα αμερικανικά αποθέματα.

Στην ηρεμία συμβάλλει και η βελτίωση των εμπορικών σχέσεων Ευρώπης – Ηνωμένων Πολιτειών.

To brent, με μικρή αρνητική κίνηση κατά 0,1%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 74,46 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με πτώση κατά 0,24% φτάνει στα 69,44 δολάρια.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διακόπτει προσωρινά τη διαδρομή μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μετά την επίθεση από τους Χούτι της Υεμένης.

Οι τελευταίοι επιτέθηκαν την Τετάρτη εναντίον δύο σαουδαραβικών πετρελαιοφόρων στην Ερυθρά Θάλασσα και για τον λόγο αυτό το Ριάντ αποφάσισε να αναστείλει τη διέλευση πετρελαίου μέσω των στρατηγικών στενών Bab al-Mandeb.

«Τα θεμελιώδη στην αγορά πετρελαίου δεν έχουν στην ουσία αλλάξει. Υπάρχουν  ειδήσεις για περιοχές που έχουν μεταβλητότητα πότε-πότε, αλλά η αγορά είναι ακόμη πολύ καλά εφοδιασμένη», σημειώνει ο Peter Lee, αναλυτής ττης BMI, στη Σιγκαπούρη.

«Η εικόνα βελτιώνεται αλλά δεν πρόκειται να είναι καλύτερη μέχρι το 2019, όταν θα αρχίσουμε να βλέπουμε πιο ουσιαστικά σημάδια ελλείμματος στην αγορά», πρόσθεσε. 

Ο χρυσός, με απώλειες 0,1%, διαμορφώνεται στα 1.233,40 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v