Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπόριο και Ιράν πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου

To brent με ημερήσιες απώλειες 0,3% διαμορφώνεται στα 75,59 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) με ίδια πτώση φτάνει στα $68,50. Οι μειωμένες πλατφόρμες γεώτρησης στις ΗΠΑ και οι κυρώσεις κατά του Ιράν. Αρνητικά ο χρυσός.

Εμπόριο και Ιράν πιέζουν τις τιμές του πετρελαίου

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, οδηγούμενες από τις ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και την επίπτωση της στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Υποστήριξη στο αργό δίνουν οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και η προοπτική της σφιχτής αγοράς.

To brent με ημερήσιες απώλειες 0,3% διαμορφώνεται στα 75,59 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) με ίδια πτώση φτάνει στα $68,50.

«Οι μειωμένες αμερικανικές πλατφόρμες γεωτρήσεων και η πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξαν τις τιμές του πετρελαίου εν μέσω εμπορικού πολέμου που μπορεί να επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη και να ρίξει το βάρος του στη ζήτηση αργού», σημειώνει ο Stephen Innes, επικεφαλής trading για Ασία-Ειρηνικό, της OANDA, στη Σιγκαπούρη.

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας αφαίρεσαν εννέα πλατφόρμες την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας έτσι τις 860. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από τον Μάιο του 2016, σύμφωνα με την εταιρεία ενεργειακής συμβουλευτικής Baker Hughes.

Παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη δυνητική παγκόσμια υπερπρομήθεια, οι αγορές βλέπουν ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, θα έχουν επιπτώσεις, προσθέτει.

Το Ιράν εξάγει περίπου 2,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μέχρι στιγμής φέτος. Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι το νούμερο θα υποχωρήσει κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βαρέλια ανά ημέρα, μόλις εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της αγοράς αργού.

Ο χρυσός, με ημερήσια μείωση κατά 0,2%, διαμορφώνεται στα 1.210,50 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v