Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό ενισχύουν το αργό

Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται 0,64% στα 69,43 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με κέρδη κατά 0,55% φτάνει στα 78,52. Οι εξαγωγές του Ιράν υποχωρούν, καθώς περισσότεροι αγοραστές μειώνουν τις εισαγωγές τους, ενόψει αμερικανικών κυρώσεων.

Ενισχύονται οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, παρά τις διαβεβαιώσεις από την Ουάσιγκτον ότι η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή για να αντισταθμίσουν τις μειωμένες προμήθειες από το Ιράν.

Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται 0,64% στα 69,43 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με κέρδη κατά 0,55% φτάνει στα 78,52.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Rick Perry, είπε σε συνέντευξη του στο Reuters ότι δεν προβλέπει αυξήσεις στις τιμές και ότι οι τρεις κορυφαίες πετρελαϊκές χώρες του κόσμου μπορούν να αυξήσουν την παγκόσμια παραγωγή τους επόμενους 18 μήνες.

Οι εξαγωγές του Ιράν υποχωρούν καθώς περισσότεροι αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης και της Ινδίας, δεύτερης μεγαλύτερης όσον αφορά τις παραγγελίες, μειώνουν τις εισαγωγές τους, ενόψει αμερικανικών κυρώσεων που θα επιβληθούν εκ νέου το Νοέμβριο,

Η Ουάσιγκτον έχει σκοπό να μηδενίσει τις εξαγωγές του Ιράν και να αναγκάσει την Τεχεράνη να επαναδιαπραγματευθεί την πυρηνική συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v