Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά σχεδόν 7% για το αργό, κάτω από τα $60 το brent

Με πτώση 4,8% το brent διαμορφώνεται στα $59,61 ανά βαρέλι. Βαριές απώλειες 6,7% για το αμερικανικό αργό, το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $50,98. Υποχωρεί ο χρυσός.

Βουτιά σχεδόν 7% για το αργό, κάτω από τα $60 το brent

Στο πιο χαμηλό σημείο από τα τέλη του 2017 υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, με οδηγό την επάρκεια στην αγορά και τις προοπτικές επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Κάτω από τα 60 δολάρια ($59,61 ανά βαρέλι) περνάει το brent με βουτιά 4,8%. Βαριές απώλειες 6,7% για το αμερικανικό αργό, το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $50,98.

Για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υπερκάλυψης, ο ΟΠΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει περικοπές στην παραγωγή, μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του στις 6 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά φέτος, με τους τρεις μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως - Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία και Σαουδική Αραβία - να αντλούν πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμιας κατανάλωσης, η οποία ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η μεγάλη παραγωγή έρχεται την ώρα που οι προοπτικές για τη ζήτηση υποχωρούν και οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη αναθεωρούνται χαμηλότερα. 

Πτώση για τον χρυσό (-0,3%), στα 1.223,50 δολάρια/ουγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v