Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό μετά από τέσσερις ημέρες κέρδους

Το αμερικανικό αργό σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,3%, στα 57,02 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent, με μεγαλύτερες απώλειες κατά 0,7%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $66,32. Πτώση για τον χρυσό.

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη. Οι αυξανόμενοι φόβοι οικονομικής επιβράδυνσης, που οδηγούν σε πτώση ευρωπαϊκές και ασιατικές μετοχές, ασκούν πιέσεις στο αργό.

Το αμερικανικό αργό σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,3%, στα 57,02 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent, με μεγαλύτερες απώλειες κατά 0,7%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $66,32.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της γεωπολιτικής αστάθειας στις τιμές.

«Μπαίνουμε σε μία περίοδο αβεβαιότητας άνευ προηγουμένου στις αγορές αργού», τόνισε ο Fatih Birol, σε συνέδριο στη Νορβηγία.

Οι τιμές πετρελαίου είναι περίπου 25% χαμηλότερα από το υψηλό του Οκτωβρίου, λόγω κυρίως της αυξανόμενης επάρκειας στην αγορά, ιδιαίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και εξαιτίας της επιβράδυνσης στο παγκόσμιο εμπόριο.

Ο χρυσός, με πτώση 0,15%, διαμορφώνεται στα 1.223,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v