Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 9% για το αμερικανικό αργό, ξεπέρασε τα 32 δολάρια

Οι οικονομίες ανοίγουν, η ζήτηση αυξάνεται, ενώ η παραγωγή υποχωρεί, ηρεμώντας τις ανησυχίες για τις δυνατότητες αποθήκευσης. Το αμερικανικό αργό Ιουνίου, που λήγει την Τρίτη, ενισχύεται στα 32,21 δολάρια ανά βαρέλι.

Αλμα 9% για το αμερικανικό αργό, ξεπέρασε τα 32 δολάρια

Ανοδο πάνω από 1 δολάριο ανά βαρέλι σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, με στήριξη από τις περικοπές παραγωγής και τις ενδείξεις για σταδιακή ανάκαμψη της ζήτησης, εν μέσω χαλάρωσης των περιορισμών κυκλοφορίας και επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, το αμερικανικό αργό (WTI) δεν δείχνει σημάδια αλλαγών στην τιμή του συμβολαίου Ιουνίου, παρόμοιες με την κατρακύλα του περασμένου μήνα.

Το συμβόλαιο WTI Ιουνίου λήγει την Τρίτη, αλλά υπάρχουν λίγες ενδείξεις επανάληψης της ιστορικής βουτιάς σε αρνητικές τιμές που παρατηρήθηκαν τον περασμένο μήνα στο συμβόλαιο λήξης Μαΐου, καθώς η ζήτηση για το αργό και τα παράγωγά του ανακάμπτει από το ναδίρ.

Η παραγωγή επίσης υποχωρεί, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τις πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου, που λειτουργούν σε ιστορικό χαμηλό για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Αυτό βοήθησε εν μέρει να ηρεμήσουν οι ανησυχίες για τις δυνατότητες αποθήκευσης στη δομή της πόλης Cushing, στην Oκλαχόμα. 

«Δεδομένης αυτής της ιδιαίτερης έκπληξης που είδαμε στα αμερικανικά αποθέματα την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται απίθανο να δούμε τις ανησυχίες για τις δυνατότητες αποθήκευσης να επιβεβαιώνονται», δήλωσε ο Michael McCarthy, επικεφαλής στρατηγικής της CMC Markets, στο Σίδνεϊ.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 9,4%, στα 32,21 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent κερδίζει 6,6%, στα $34,66. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v