Εκρηκτικό άλμα 8% για το αργό μετά τα στοιχεία για το εμβόλιο της Pfizer

Ο χρυσός χάνει 1,8%, στα 1.917,40 δολάρια/ουγγιά. Περισσότερο από 90% αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Pfizer κατά κορωνοϊού, ποσοστό που είναι πολύ καλύτερο από την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα, αν η τάση αυτή συνεχιστεί.

Εκρηκτικό άλμα 8% για το αργό μετά τα στοιχεία για το εμβόλιο της Pfizer

Κατά 8% κάνει άλμα το αμερικανικό αργό, φτάνοντας στα 40,25 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 7,6%, διαμορφώνεται στα $42,45. Την ίδια ώρα, ο χρυσός χάνει 1,8%, στα 1.917,40 δολάρια/ουγγιά.

Tα πρώτα στοιχεία από το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού δείχνουν ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, ποσοστό που είναι πολύ καλύτερο από την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα, αν η τάση αυτή συνεχιστεί.

Οπως μεταδίδει το CNN, η αποκαλούμενη ενδιάμεση ανάλυση εξέτασε τις πρώτες 94 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 ανάμεσα σε περισσότερους από 43.000 εθελοντές που έλαβαν είτε δύο δόσεις του εμβολίου είτε εικονικό φάρμακο. Διαπίστωσε ότι λιγότερο από 10% των μολύνσεων ήταν σε συμμετέχοντες που είχαν λάβει το εμβόλιο. Περισσότερο από το 90% των κρουσμάτων ήταν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Η Pfizer ενημέρωσε ότι το εμβόλιο παρείχε προστασία επτά μέρες μετά τη δεύτερη δόση και 28 μέρες μετά την αρχική δόση του εμβολίου. Ο τελικός στόχος αυτής της δοκιμής είναι να φτάσει σε 164 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v