Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 2% για το αργό, υποχώρησαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,9%, στα 38,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεν με ίδια κίνηση φτάνει στα $40,49. Πτώση 1% για τον χρυσό, στα 1.891,40 δολάρια/ουγγιά.

Κέρδη 2% για το αργό, υποχώρησαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινείται το αργό την Τετάρτη, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για νίκη στις εκλογές και προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ωστόσο, παραμένουν εκατομμύρια ψήφων που πρέπει να μετρηθούν και το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμη σαφές.

Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,9%, στα 38,41 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεν με ίδια κίνηση φτάνει στα $40,49. 

Υπάρχει η έξαρση του κορωνοϊού, τα νέα lockdown, οι εκλογές στις ΗΠΑ και η αβεβαιότητα του προγράμματος περικοπών του ΟΠΕΚ+, τονίζει ο Stephen Brennock, της εταιρείας ΡVM.

Οι τιμές ωστόσο βρίσκουν στήριξη από την απότομη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου την τελευταία εβδομάδα. Τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια, φτάνοντας στα περίπου 487 εκατ. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει άνοδος κατά 890.000 βαρέλια.

Πτώση 1% για τον χρυσό, στα 1.891,40 δολάρια/ουγγιά. Ο χρυσός αναμένεται να ωφεληθεί ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με επενδυτή που μίλησε στο CNBC.

Κι αυτό θα γίνει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να υιοθετήσουν ένα σημαντικό πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης ανεξάρτητα από το ποιος υποψήφιος θα κερδίσει την προεδρία, δήλωσε ο James Rasteh, CIO της Coast Capital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v