Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου

Η επανεπιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις που φέρνει η μετάλλαξη του κορωνοϊού δημιουργεί ανησυχία για ανάκαμψη της ζήτησης του "μαύρου χρυσού".

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την υπογραφή από τον Τραμπ του νομοσχεδίου για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και αποφυγή του shutdown, αν και οι ανησυχίες για την βραχυπρόθεσμη ζήτηση συγκρατούν την άνοδο.

Η υπογραφή Τραμπ στο νομοσχέδιο χαιρετίζεται καθώς οδηγεί σε αποκατάσταση των επιδομάτων ανεργίας για εκατομμύρια Αμερικάνους και αποτρέπει το shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά, όμως, το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, που κατεγράφη για πρώτη φορά στη Βρετανία και εντοπίζεται πλέον σε αρκετές άλλες χώρες, έχει οδηγήσει σε επανεπιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις, κάτι που δημιουργεί ανησυχίες για την ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου.

Τα futures του αμερικανικού αργού κινούνται 0,83% υψηλότερα στα 48,63 δολάρια το βαρέλι και του Brent ενισχύονται κατά 0,72% στα 51,66 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v